Farfars 70-årsfest

Tårta!
 
 Farfars 70-årsdag firades stort med en rejäl fest för släkt och vänner. Vi åkte upp redan på fredagkvällen för att barnen skulle få umgås extra länge med sina älskade kusiner Ofelia och Miranda. Storkusinerna kom även de. Det var verkligen full fart hela helgen med seeeena nätter men inte så sena mornar tyvärr.
Bilderna får berätta
 
Julia, farfar och Fanny
 
Embla, Freja och Ofelia går tipspromenad.....
 
..och dansar lite runt majstången
Farbror Lille hade knåpat ihop ett släktträd

BVC-kontroll

 
Vi har varit på kontroll hos BVC - nån slags 5,5-årskontroll. Barnen blev vägda och mätta
Embla: 106 cm, 17,1 kg
Freja: 110 cm, 17,6 kg
och sen fick de rita en människa (Freja ritade dock en blomma...), avbilda geometriska figurer, klippa ut en cirkel så noga de kunde, samt hoppa på ett ben (?).
Om en månad ska de få sprutor. 

Sportiga dagar

Finvädret är tillbaka! I helgen har vi hunnit med mycket. Barnen har lekt med sina kompisar på gatan, och de har hunnit med årets första utomhusbad (i lilla uppblåsbara poolen).
 
 
De har cyklat i skogen på MTB-banan och Embla har varit på sin första aktivitet: hon tränar fotboll med Bullermyrens IK på söndagar, första gången var i söndags.
 
 
 
 
 
 
 

Catch up!

Länge sedan updpatering. Mycket jobb, tjänsteresor och förberedelser inför aktiviteter och festligheter tar all tid för närvarande. Men - hänt sen sist:
 
Flera femdagarsveckor på raken tar kraft från alla. Vi hade vant oss vid tredagarsveckor med sena kvällar och sovmornar. Vädret har dessutom varit under all kritik och vi har tvingats vara inomhus mycket. Barnen har varit bråkiga (mot varandra) och gnälliga i allmänhet - de hade vant sig vid att vara ute hela kvällarna och helgerna och cykla och leka med sina kompisar på gatan.
 
Fikapaus på Ikea funkar alltid.
Nu har vädret blivit lite bättre så nu är det full fart på dem igen. Hela grannskapet är antingen här eller så är alla hos någon annan. Kanonkul att de har så många att leka med inom 100-metersradie! De leker ju helt själva också så någon inblandning av vuxna krävs sällan.
 
Vi har haft fest här hemma med 25 gäster för barnens morbror som fyllde 50. Det kom två andra barn också så barn och vuxna kunde partaja på sitt vis. :-) Barnen kom inte i säng förrän vid midnatt, jag tror det var rekord i sen läggning. De var lite gnälliga på söndagen av sömnbrist. Lite sovmorgon bjöd de ialla fall på.
 
Vi har anmält Embla till fotbollsskola som börjar på söndag. Det ser hon hemskt mycket fram emot.
Båda barnen är sen anmälda till ett "ridläger" i juni, två förmiddagar som handlar om sköta häst, rida häst med mera. Får väl återkomma om detta.
 

Valborg och första maj - och farfar 70 år!

Den sköna värmen är borta och minusgraderna här. Brrr. På valborg var vi bjudna till mammas moster Pinne för att grilla och fira in våren.
 
Brasan täckt av snö!
 
Där var också mammans kusinbarn Albin och Astrid med föräldrar, diverse mostrar och morbröder, och mormor och morfar förstås. Vi åt och drack, letade godispåsar och gick sen ner för att tända brasan. Det blev ett kort och kallt besök. Timmen var sen när vi bröt upp - barnen kom nog inte i säng förrän halv tolv!
 
Astrid och Freja på godisjakt.
 
Första maj betyder ledigt och farfars födelsedag, 70 år firar han i år. 
 
Grattis farfar!
 
Vi åkte direkt från valborgsfirandet till farmor och farfar och spenderade natten där så vi var uppe tidigt och gratulerade farfar! Trots den sena läggningen var det väckning av Freja klockan sju. Stön. Vi åt frukost och gick halvvägs runt sjön. Sen blev det mat och så så strömmade gratulanterna in - farfars syskon och vänner.
 
Här går tårtkalaset i gång
 
Vi var med en stund men åkte sen hem eftersom vi ändå ska fira farfar ordentligt senare i maj.
 
Embla ville gärna spexa lite framför kameran
 
Freja likaså

RSS 2.0