Tjejsemester i Stockholm!

Nu ska ni få höra - vi har varit i Stockholm i tre dagar mitt i veckan och semestrat! Pappan är på resa i sydostasien så vi tjejer tyckte att vi också kunde få ett avbrott i den så tråkiga vardagen! Sagt och gjort - vi åkte tåg till huvudstaden, tog in på hotell för två nätter och sen avverkade vi museum efter museum innan vi tågade tillbaka igen.
Vi har haft det såå bra! Tågresan var en dröm jämfört med hur det var för ett par år sen när man fick jaga vilda barn över hela tåget. Nu satt de så fint och målade i en målarbok hela resan. Helt otroligt.
Hotellrummet tyckte de mycket om, med stora sängar och mycket att pilla på. De byggde snabbt en koja och hade det hur mysigt som helst.
De skötte sig väl vid frukost och andra mattillfällen - och klagade knappt en endaste gång på alla aktivieteter de fick vara med om.
 
Vi hann med Medelhavsmuseet, Tekniska museet, Fjärilshuset och Naturhistoriska. Shopping i Gallerian hann vi med också.Vädret var tyvärr genomgrått och fuktigt så vi var inte ute speciellt mcyket. Kvällarna tillbringades på rummet - till deras stora förtjusning. Verkligen en avkopplande break för mamman också! :-)
 
Bildkavalkad:
Lugna fina tjejer på tåget
 
En läskig mumie! Embla vågade inte gå fram till den först, men efter en halvtimme i museet ville hon gå ner igen och titta. :-)
 
Vårt stora fina rum på Scandic Sergel Plaza. Freja skulle gärna ha stannat på rummet i tre dagar om hon fick!
Hon är så bra på att hitta lekar överallt, och kan roa sig själv hur länge som helst.
 
Freja tittar på dinosaurer på Tekniska Museet
 
Vi provar interaktiv skugga på Tekniska
 
För at roa oss på kvällarna köpte vi leksaker: Embla en rockgitarr och Freja en stor plastdrake från filmen "Draktränaren 2"
 
Hajar på Fjärilsmuseet!
 
Och fjärilar såklart..
 
Här äter vi middag på hotellet. Freja pizza och Embla köttbullar och spagetti.
 
Naturhistoriska skulle kunna få ett helt eget inlägg bara det. Det fanns så mycket att se, så mycket att göra - barnen var helt lyriska! Här hade vi kunnat vara i flera dagar tror jag. Vi hann med en film på Cosmonova också.. Och tusen frågor hann ställas..... vad är det? hur funkar det? 
Skelettet av en blåval
 
Poserar framför Sergels torg.
 
 

Kommentarer
Postat av: sargit

vilket härligt mini-semester ni verkar ha haft! :-)
Måste nog planera in en resa till naturhistoriska med mina troll också...

2014-12-03 @ 21:13:53
URL: http://www.sargitochmp.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0