Freja har tappat sin första tand!

Så äntligen var det Frejas tur att tappa sin första tand! Detta skedde efter att hon lagt sig igår kväll, hon ropade "Mamma mamma - tanden är ur!"
Så... i med tanden i ett glas och vänta på tandfén!
 
 
Stolt tjej!
 
 

Pappa hemma och livet rullar på..

I fredags hämtade vi pappa på tåget, efter nästan två veckor i Sydafrika. Barnen fick fina presenter i form av små speglar i läderfodral, samt busskort i kreditkortsform - de smällde högre de! :-)
 
På lördagen var det dessutom pappas födelsedag så barnen hade gjort fina pärplattor som de omsorgsfullt slagit in och gav i present.
 
På söndagen var det sista gången på fotbollsträning så nu är vi fria på helgerna igen. Vi har heller inte anmält dem till någon aktivitet under höstterminen, jag tycker de har nog med dagis hela dagarna - vill inte stressa till aktiviteter om kvällarna. Jag har frågat dem om de vill gå på dans, gymnastik eller nån sportgrej - men de säger att de inte vill så jag tjatar inte.
 
Vi har tagit fram de nya cyklarna som vi köpt tidigare under sommaren. De är lite stora men funkar! De vill inte ha sina små längre efter att ha testat på dessa.
 
 

Första tanden borta för Embla!

Äntligen tandlossning!
 
 
Embla har haft lösa tänder ett tag och hon har varit jätteängslig för att tappa dem. Igår kväll på middagen så var den så lös att jag helt enkelt bara tog tag i den lilla lilla gadden och lyfte bort den! Inget blod och ingen smärta - och en stor lättnad för Embla att nu var det gjort!
 
Ett stort trauma för Freja som var otröstligt hela kvällen för att inte hon tappat nån.. :-(
 
Vi lade den lilla plutten i ett glas med vatten intill sängen - och visst har tandfén varit där under natten och bytt ut den mot en guldpeng! Den snälla fén hade lagt dit en mindre tröstpeng till Freja också....
 

När pappa är borta....

...dansar tjejerna på bordet!
Nejdå, men vi shoppar kläder och ligger alla i samma säng om nätterna. :)
 
I helgen har vi varit aktiva: På lördagen var i Leksand hela dagen med mormor och morfar. Vi började med bondemarknad där vi köpte morötter och hälsade på farmor som gav oss tomater och bröd. Sen gick vi på stan där det var "kulturnatta" med aktiviteter och jippon på varje gata. Vi lunchade - Embla tog pannkakor såklart och jag och Freja delade på en tacotallrik. Det är skönt nu när man kan ta dem på restaurang utan att de river stället och vägrar äta.
 
 
Efter maten åkte vi till Hildasholm där det var öppen trädgård. Här stannade vi i flera timmar för det finns mycket att se och utforska i ravinerna mot älven.
 
 
På väg mot bilen träffade vi brandkåren som erbjöd barnen en tur i skylift. Synnerligen spännande! De ville absolut åka själva - Mamma skulle inte med - så gärna för mig (även om jag inte skulle haft nåt emot en luftfärd!)
 
 
 
På kvällen tog vi på oss täckjackor och mössa och åkte ner till älvkanten i Borlänge för att se Festival Salute. Ett jippo med spektakulärt fyrverkeri till musik. Det var första gången för barnen i och med att det börjar sent på kvällen, efter mörkret. Vi åkte hemifrån strax efter 20, fyrverkeriet började strax efter 21 och höll på i tjugo minuter. Sen fick vi promenera en bra bit till bilen och sen hem och i säng. Barnen tjöt av lycka under föreställningen - de ville aldrig att det skulle ta slut!
 
 
 På söndagen tog vi lite sovmorgon och åkte sen ut till strutsfarmen för höstmarknad. Jag hade tänkt att vi kunde stanna en timme och handla lite grönsaker och titta på strutsarna - men vi blev kvar över fyra timmar! Vi åt både lunch (grillade strutsburgare) och eftermiddagsfika (glass gjord på strutsägg), lekte i trampbilsparken, köpte surdegsbröd, red på Bamse samt kollade på strutsarna såklart.
 
 
 
Fotbollsträning hann vi med också innan vi kom hem, lagade middag och avslutade med en film.
 
Som bilderna visar har vi haft toppenväder emd sol och 20+. Helt otroligt!
 

Tre veckor gjorda - 16 kvar.....

....till julledighet. Det känns som en evighet. Vi ska försöka lägga in en långhelg i november så vi får ett litet avbrott ialla fall.
Embla med sin fotomin, och Freja spexar bakom.
 
Omställningen från sommarlov till vardag har gått ganska bra. Det går bra att komma upp och iväg på mornarna. Än så länge funkar det ju med lättare klädsel så barnen kan sova till halv åtta, kliva upp, klä sig och sen cykla iväg. De äter frukost på dagis. De går nu sitt sista dagisår och de flesta av deras kompisar har börjat förskoleklass. Förhoppningsvis hittar de nya kompisar bland de som är kvar på dagis. De är ju nu äldst i och med att de är födda så tidigt på året.
 
Igår vinkade vi hejdå till pappa som åker bort på jobbresa till Sydafrika i två veckor! Nu blir det tjejveckor och tjejmys ett tag framöver. Hoppas på samarbetsvilliga barn.....
 
Lite bilder från helgaktiviteter de tre senaste helgerna kommer här. Det är mycket aktiviteter med tivoli, marknader med mera just nu.
 
Insjödagen - bygger Lego
 
Barnens dags-parad genom stan.
 
Ponnyridning på Barnens dag.
 
Och ponnyridning i Säterdalen.
 

RSS 2.0