Utomhusvistelser

 Lite våraktiviteter. Vi grillade korv i skogen med medhavd engångsgrill. Oj vad gott det smakade!
 
Embla fick låna inlinesutrustning av en liten kompis - och efter det var vi tvugna att köpa varsin utrustning såklart. Det är svårt att pka innan de sopat gatorna bara...
 
Bilen behöver vårstädas också.
 
Friluftsfrämjandet ordnade trolljakt en kväll. Skogsmulle var där och vi gick en liten snitslad bana och fick en berättelse berättad för oss. 

Kläder, skor och nej till rosa.

Den rosa perioden är över med besked. Båda säger bestämt NEJ till rosa och önskar andra färger på sina kläder. Freja vill ha grönt och Embla vill ha blått. Rött, svart och gult funkar för båda, men absolut inte rosa eller lila.
Nåväl. De får slita ut/växa ur de skalkläder de har innan det blir nåt nytt. Dock fick de nya softshell-jackor i önskade färger.
 
 
De har blivit mer och mer känsliga vad gäller kläder. Embla vägrar tunikor och klänning. Freja vägrar stela byxor men vill gärna ha jeans - trasiga jeans. Embla har en favoritmössa som hon alltid vill ha, både inne och ute. Ligger den i tvätten blir det kris. Överdragsbyxor är det värsta de vet, men de ska alltid ha tunna leggings och det är inte optimalt att ha utomhus denna tid på året.Sen har de förstås andra favoritplagg de helst skulle vilja ha varje dag, alltid, om det inte vore för den lillla detaljen att de ibland behöver tvättas....
 
Knappt nåt rosa kvar i garderoben..
 
Vi har haft inventering och uppdatering av skogarderoben. Nya jympadojor till båda två - varsitt par svarta med vita sulor (likadana som mamma!) och varsitt par grönblå. Embla har fått nya Crocs (tyvärr ROSA för jag köpte dem redan förra året) men de verkar funka ändå. Freja har sina rosa kvar. De har också Crocs gummistövlar som de gillar jättemycket.
Sen har vi haft stor utrensning av gamla skor som nu snyggats till och ska antingen säljas eller skänkas bort, beroende på skick. Vinterstövlar, gummistövlar, Kuomostövlar, jympadojor, Crocs, etc etc. Puh.
 
 
 
 
 

Ridläger och påsk

 
Shopping på Polarn o Pyret
 
Vi har haft intensiva helger med både ridläger och påskfirande. Helgen före påsk träffade vi de hett efterlängtade småkusinerna hos farmor och farfar - det var dags för ridläger i dagarna två igen! Miranda är för liten för att gå med de tre "stora" roade sig kungligt. De leker så otroligt bra tillsammans nu alla fyra - inget bråk och de sköter sig i princip helt själva. De går ut och de går in, de pysslar och de fejar i lekstugan och i källaren.
 
Påskhelgen tillbringades också delvis hos farmor och farfar - kusinerna var kvar så vi tillbringade en dag och en natt där. Vi gick på långpromenad och hade äggjakt två gånger. Vi hann med en påskmiddag hos mormor och morfar också. På skärtorsdagen fick de följa med några äldre granntjejer och gå påskkärring och kom hem med en kasse godis!
 
På äggjakt!
 
Nöjda påskkärringar!
 
 
Studsmattan kom upp också, så nu är det verkligen vår.
 

RSS 2.0