Sista semesterveckan

 Nu gäller det att maxa!
 
Sista veckan här har vi besökt Strutsfarmen, Frostbrunnsdalen, Flygfesten i Dala-Järna, Säterdalen och så en heldag på Leksand Sommarland. Dåligt med fotodokumentation tyvärr.
 
En läskig karusell på Flygfesten. Den skulle de ALDRIG åka mera.
 
Flygfesten bjöd på strålande väder och mycket underhållning. Bäst var JAS! Mormor och morfar var med hela dagen också.
 
En majestätisk lama i Säterdalen
 
Leksand Sommarland! Freja i full fart i vattenlandet.
 
Embla går höghöjdsbanan.

Tjejvecka

Pappan är som tidigare sagt på cykelresa och vi tjejer är ensamma hemma. Först var vi på Parken Zoo och Västerås i två dagar, sen åkte vil till farmor och farfar två dagar för att leka med småkusinerna som tillbringar en vecka där. Vi var tvugna att åka hem dock för barnen var bjudna på dagis- och blivande skolkompisen Theodors sexårskalas på fredagkvällen.
 
Alla fyra till häst
 
Det är mycket som handlar om hästar....
 
Freja har hunnit med att tappa sin femte tand också
 
En dag var grannskapets alla ungar här och badade!

Parken Zoo, Eskilstuna

Pappan är på sin årliga cyklresa så vi packade in oss i bilen och for till Eskilstuna, Parken Zoo!
 
Vi åkte tidigt och stannade efter halva vägen för att äta medhavd frukost.
Rastplats utanför Fagersta
 
Parken Zoo är inte bara ett zoo utan här finns också ett nöjesfält, ett badland (bara bassänger, inga rutschkanor etc), en dinosariepark, och stor lekpark (Kalle Kunskaps Ordjakt). Dagen vi valde bjöd på strålande väder vilket man inte är bortskämd med denna sommar.
 
Små elbilar - de gick inte fort...
 
En av dinosarieparkens alla djur.
 
Av djuren såg man dessvärre inte mycket. Här ska finnas olika slags tigrar och kattdjur, diverse apor, bältdjur och klövdjur. De lyste i princip alla med sin frånvaro. Man såg en skymt av en leopard och en sumatratiger, det var typ allt. Aporna spexade såklart i vanlig ordning. Vi tyckte bäst om spindelaporna och dödskalleaporna. Freja blev så förtjust i dem att hon köpte sig en spindelapa (gosedjur) i souvenirbutiken.
 
Flamingos är fascinerande
 
Man fick klappa får, getter och alpackor
 
Freja drabbades för övrigt av nån slags sjukdom efter halva dagen, plötsligt blev hon väldigt trött och matt och klagade på diverse diffusa smärtor här och där på kroppen och var allmänt klen. Trots detta ville hon absolut inte avbryta, och hon ville absolut inte att vi skulle skippa hotellvistelsen och åka direkt hem - så jag bedömde att hennes tillstånd inte var livshotande ( :-) ) men vi drog ner på tempot och maxade inte direkt besöket.
 
Vi övernattade i Västerås, frinatt på Scandic. Vi hade sett fram emot att bada i poolen men den var stängd på grund av dåliga vattenvärden. :-( Nåväl. Scandic är ändå rätt barnvänligt, de har lekrum och ganska bra barnmeny i restaurangen. Barnen gillar att bo på hotell, de tycker det är jättekul att prova sängar, ligga och mysa och kolla tv och ha det allmänt trångt :-)
 
Hotellmys!
 
Pannkakor till frukost!
 

RSS 2.0