Rapport från skidbacken

Ja...här händer det inte mycket :-)
Dagis i veckorna och skidor på helgerna. That´s it!
 
Film:
 
 
  
 Embla klarar liften galant
 
 Freja i stora hoppet!
 
 De klarar sig helt själv
 
 Värmestugan i Paradisbacken, vår "hemmabacke"
 

Hej vinterland och skolval

Vintern fortsätter här med fina dagar och rikligt med snö. Vi har en enorm snöhög utanför tomten där barnen åker tefat och gräver tunnlar och grottor. Ibland är hela gtans ungar där och tjoar och stimmar. Tyvärr saknar de riskbedömningsförmåga och åker rätt ut i vägen så man får vara där och passa ibland.
 
Vi har efter mycket vånda och funderande valt (för)skola till hösten. Det blir Tjärnaängskolan för båda två, dels är det vår hemmaskola och dels ligger den inom gång- och cykelavstånd från hem och jobb. Skönt att ha gjort valet, nu hoppas vi att de kommer att trivas där!
 
Skidåkningen går galant! Freja har kommit in i matchen på allvar nu också efter att jag tog mina skidor och åkte med henne en halv förmiddag. Vi åkte slalom mellan koner och lärde oss att ploga (stanna) ordenligt så nu är även hon en vass alpinista! Efter halva dagen sa hon "sluta åka efter mig hela tiden mamma, jag vill åka själv!" :-)
 
Vilar lite efter ett pass i backen
 
Skridskoåkningen har hamnat lite i skymundan nu så vi övade lite isdans en eftermiddag också.
 
Vi har varit på bio. Vi såg Paddington. Mycket uppskattat av både stora och små. Jag ska till London om två veckor så jag tror jag har en bra idé om present att ta med hem....
 
Utomhusaktiviteter är tröttande för kroppen vilket visar sig både morgon och kväll
Så här såg det ut i morse när jag dragit dem ur sängen för att gå till dagis....
 
Tröttisar!
 

Alpina aktiviteter

Vi har skaffat slalomutrustning till tjejerna! Vi bor ju 100m från en liten skidbacke med lift så det känns som att man bör utnuttja detta lite bättre. Vi har mest varit här och åkt pulka om vintrarna men vi hittade skidpaket på Intersport till oslagbara prsier så vi slog till, ytterst spontant en lördagseftermiddag! 1299:- för pjäxor, skidor och bindningar.
 
På söndagen provade vi skidorna, det gick bra att balansera och åka rakt fram på flack mark - att svänga och att stanna är svårare. Vi lånade en liftpinne och drog dem upp i backen med handkraft, puh. Senare under eftermiddagen fick Embla prova att åka liften med mig - det var ingen lätt grej kan jag säga. Fick senare tips att det är enklare för barnen att åka själva än att åka med föräldrer. (knapplift)
 
Här får Freja testa skidorna för första gången
Vid nästa tillfälle fick de därför åka liften själv. En hjälpte till nere och en av oss stod uppe och hjälpte dem av. Efter två åk kunde de själva! Så nu har vi köpt säsongskort och utrustat dem med skidglasögon, efter att de klagat på snö i ögonen. Hela helgen har därför tillbringats i backen - de har åkt upp och ner tusentals gånger, de tröttnar aldrig! Numer kan de också svänga stoooora svängar, saxa sig fram till liften, antydan till att kunna ploga (och därmed stanna) samt komma på och av liften helt för egen maskin!
 
Här kommer Embla upp i liften
 

RSS 2.0