Kickback på inköp till barnen

 
Om du handlar mycket på nätet (kläder, leksaker, etc) kan det vara idé att registrera sig på Bonusbay så får du bonus (att ta ut i reda pengar) på dina inköp! Bra va?
 
Bonus hos tex Lekmer är hela 5%, Babyshop 3% och Disneystore 2,5%.
 
Andra butiker som inte riktar sig direkt till barn är anslutna inom områdena mode, skönhet, vitvaror, media ja- nästan alla branscher finns representerade med några av de största butikerna inom området.
 
http://www.bonusbay.se var det. Det är såklart gratis att vara med!
pst - vill du få 100:- i välkomstbonus så klickar du här
 

Jullov!

Nästan tre veckor hade vi ledigt under jul och nyår! Så vad har vi gjort? Här kommer ett axplock:
 
Två dagar före jul var vi till Äventyrsbadet - något de tjatat om i flera år! Vi har ett äventyrsbad i staden men som vi aldrig besökt. Faktum är att vi aldrig varit på någon simhall med barnen under deras sexåriga liv - så detta var verkligen en premiär utan dess like. Vi gick hela familjen för att kolla hur det var. Tjejerna följde med mig och klädde om, sen mötte vi pappa i poolen. De fick ha armpuffar men inga cyklop (de måste lära sig få vatten i ansiktet också). Vi åkte vattenrutschkana, bada i lagunen både inne och ute, inkl vågmaskin, värmde oss i bubbelpoolen och plaskade i barnpoolen. Jag tror det var väldigt lite folk denna måndag före jul, trots detta var ljudnivån hög och vi var där i närmare tre timmar.
 
Vi har övat på skridskor. Freja fattade galoppen ganska snabbt men Embla gav upp nästan direkt och surade sen.
Hon fick ny energi efter att vi köpt nya grillor till henne, plus att hon ville "impa" på sin kusin Ofelia som ju aldrig åkt skridskor förut - så nu är också Embla med på banan.
 
Fullt utrustad Freja.
 
Med skridskor på Opplimens is
 
Schack. Embla är en problemlösare och älskar att utföra klurigheter på surfplattan. (fast hon blir galen om hon fölorar eller om det inte går som hon hade tänkt), därför håller vi på och lär henne spela schack! Vanlig schack (ganska svårt) men också luffarschack.
 
Next generations chessmasters!
 
Lek i källaren. VI har tagit bort pingisbordet från ett stort rum med nålfiltsmatta i källaren och gjort lekrum där. Där finns leksaksspis med alla tillbehör, en kiosk att sälja grejer i, bord och stolar, madrasser och kuddar, gunghästar och allt möjligt! I angränsande rum finns elpiano, sängar att hoppa i med mera mera. De har börjat vara där nere mer och mer - det ser ut som en bomb har briserat men det är tyst, rent och skönt uppe :-)
 
I och med skapandet av lekrum nere har vi tagit tag i ombyggnad av barnens rum uppe. Nu finns här skrivbord med bra belysning, hyllsystem och ytterligare förvarings- och pysselutrumme med hjälp av IKEAS STUVA-serie.
 
Skrivbord - de valde själva grönt framför rosa!
 
Sen har vi som jag redovisat i andra inlägg firat jul, nyår och födelsedagar! Vi har varit borta eller haft besök flera gånger i veckan, så det har varit intensivt!
 

Gott nytt år - 2015

Vi har firat in nyåret tillsammans med farmor, farfar, faster Anki, Rasmus och kusiner Ofelia och Miranda. Vi började med en härlig dag på sjön med skridsko- och sparkåkning.
 
En trolsk dimma
 
Skridskor till alla små!
 
Full fart
  
På kvällen åt vi fantastisk mat och barnen stojade och stimmade hela kvällen. De orkade dock inte vara vakna till midnatt så vi vuxna kunde skåla in nyåret i lugn och ro.
 
Alla fyra tittar på Ofelias och Mirandas julklappsdator
 
På nyårsdagen blev det paketöppning igen.
 
Barnen agerade själva tomtar och delade ut paket 

Julen 2014

Dagen började med tjurrusning till granen där två paket väntade.
 
  En sminkdocka, en barbieprins och en barbiegarderob!
 
På eftermiddagen kom mormor, morfar, Spidde och Elena och vi hade skattjakt, såg på Kalle Anka, åt ett klassiskt julbord och sen kom tomten! Till deras stora besvikelse insåg de med ens att det var pappa som klätt ut sig, och sen uppstod en smärre kris när det sakta men säkert gick upp för dem att tomten faktiskt inte finns, och att det är mamma och pappa som köpt alla julklappar genom åren.... 
 
"Tomten" - bah!
 
Årets paketskörd innehöll bland annat Zoomer, Schleiss-stall, Anna- och Elsaklänningar, godis, pengar med mera med mera.
 
Skattjakt i barnens rum
 
Julbord! Godis!
 
Två Frost-prinsessor
 
Juldagen ägnades sen mest åt slöande och slappande.
 
Ytterligare en paketfest blev det sen när vi på annandagen åkte upp till farmor och farfar där också storkusin Julia var med sin pappa, pappas flickvän Margie och hennes två barn - Chester och Stora Freja. De kom sen hit en dag också. Stackars Chester blev flickornas favorit och han fick inte en lugn stund!
 
Pulled Pork gillas av alla
 

Hipp hipp hurra för två sexåringar idag!

SEX år! När man är sex år  rman ju en stor tjej som kan det mesta själv! Men visst vill man också vara liten och sova i mammas säng om natten... verkligen en ambivalent ålder.
 
Dagen började med paketjakt i huset - efter lite sökande hittades paket med Lego och fluffiga tröjor. Större delen av dagen har sen ägnats åt legobyggande. Farmor, farfar, Anki, Rasmus, Ofelia och Miranda har varit här och överlämnat paket, ätit mat och tårta samt ägnat sig åt lite utelek. Nu ser de på film och så ska vi äta favoritmat strax; vitlöksbröd, inlagd vitlök, salami, oliver och annat småplock.
 
Freja blåser ut de tre (!) ljusen på sin tårta - en rosa prinsesstårta.
 
Embla tar de resterande tre på sin morotskaka.
 

RSS 2.0