Egna rum!

Barnen - speciellt Embla - har under en tid önskat egna rum - en plats där de kan vara för sig själva och ha sina grejer i fred. Embla är ganska ordningssam medan Freja är tvärtom, så konflikterna har pågått ett tag. Inför förskolestart nu i höst har jag lovat dem egna rum, och nu eftersom sommaren och solen lyser med sin frånvaro så tog vi tag i saken och transformerade ett kontor, ett lekrum och ett sovrum till ett kontor/pysselrum och två barnrum.
Embla bor kvar i deras fd gemensamma sovrum. Vi flyttar vårt kontor till deras fd lekrum och Freja tar då vårt kontor till sitt rum. Fd lekrummet blir alltså kontor och pysselrum för hela familjen.
 
Det blev så himla bra! Barnen är så nöjda med att ha eget!
 
Emblas rum
 
Och Frejas

Semester i Stockholm!

Vi fick låna barnens fasters lägenhet i Stockholm under några dagar medan de var i Finland. Vi åkte hela familjen och nyttjade verkligen tiden väl!
Naturhistoriska, Gröna Lund, Vasamuseet, Slottet och Livrustkammaren. Plus lite parklek, sightseeing och shopping. Bildkavalkad:
 
Här hänger vi i Humlegårdsparken
 
Äntligen fick vi se stora dinosarieutställningen! Den var stängd när vi var här sist.
 
På Gröna Lund provade vi lite nya grejer: Lilla uppskjutet, Slänggungorna, Vilda Musen, Kvasten och Bläckfisken. Några gamla favoriter fick besök också såklart; Lustiga huset och Kärlekstunneln.
 
Gamla skeppet Vasa fick ett besök. Barnen tyckte det var spännande, speciellt skeletten som man fick se på nära håll!
 
Livrustkammaren hade ordnat det väldigt bra för barn.
 
Vi skyndade oss hem på tisdagen för vi väntade långväga besök! Här är det glassfest efter en grillmiddag.
 

Spanien!

 
Jag har publicerat två inlägg om vår spanienresa - läs dem här:
Del 1
Del 2
 

RSS 2.0