Midsommar 2015

Denna midsommar firades i Bodlindor med småkusinerna. Vi besökte barnens midsommar vid hembygdsgårdarna i Leksand men åkte hem innan stora resningen på grund av ihållande regn.
 
Midsommardagen bjöd på bättre väder så folkdräkterna kom på och så blev det dans runt stången, fika och fiskdamm. Precis som det ska va! :-) Kvällen avslutades med en rejäl hagelskur!
 
 Fika nere vid älven nedanför hembygdsgårdarna.
 
 Fyra glada småkullor
 
 
 Vi plockar blommor till stången!
 
 Brr!
 
 

Sommarlov!

Så har vi gjort vår sista dag på dagis! Nånsin! Till hösten väntar förskoleklass men först nio veckors sommarlov.
 
 
  
 Utflyktsmål, ännu på idéstadiet:
 
Eskilstuna: Parken Zoo
Stockholmsdagar: Slottet, Gröna Lund, Naturhistoriska museet - vi vill se stora dinoutställningen som var stängd sist vi var där.
Leksand; Sommarland - jag har lyckats köpa billiga biljetter via jobbet
Säter: Säterdalen med lekplats och fäbod
Bjursås: Dössberget
Orsa: Björnparken
Göteborg: Kusinlek, Liseberg, Universeum, Alfonshuset
 
Strutsfarmen, stadens lekparker och Frostbrunnsdalen
 
 

För sommarens skrubbsår

Jag buzzar en ny sårläkande kräm som heter Zalve
 
ZALVE® sårläkande kräm är en helt ny receptfri produkt som påskyndar sårläkningen vid olika typer av mindre sår, samtidigt som den verkar antibakteriellt. Kombinationen av sårläkning och antibakteriella egenskaper i en kräm är nytt och efterfrågat på marknaden. Krämen hjälper till att läka skrubbsår, skärsår, rivsår, samt sår efter brännskador, blåsor, insektsbett och akne. Den bildar en tunn film som reglerar fukthalten i såret samtidigt som den förhindrar bakteriell tillväxt.
 
Då vi ofta drabbas av skrubbsår så har krämen blivit flitigt använd. -"mamma, jag måste ha silversalva!" säger barnen när de slagit sig.

RSS 2.0