Skolbarn

 
Nu har vi plötsligt två skolbarn. I måndags började de i första klass på Tjärnaängskolan här i stan. Det är inte så stor omställning - de går kvar i samma skola, klassrummet är bredvid f-klassrummet de gick i i våras, det är samma klasskompisar, samma fritis, men en ny lärare. Hon heter Karin och barnen gillar henne än så länge :-)
 
Inför skolstarten fick de välja varsin skolväska. Embla valde en camo-mönstrad och Freja en med lila leoprint. De längtar efter att få sin första läxa (!).

Slutspurt på semestern - Göteborg

Nu går vi in på finalen.
 
Vi åkte lite omvägar till Göteborg med stopp i Örebro och Läckö slott - övernattning i Lidköping på Rådhushotellet. Här trivdes barnen då de kunde hänga i receptionen, springa i korridorerna och äta godis. Lidköping som stad gav vi dock inte mycket för.
På Läckö slott tog vi en guidad tur samt sprang runt lite å egen hand och kollade. Alla i familjen gillar slott!
 
Det fina Läckö Slott
 
Väl framme i Göteborg var det sen full rulle med kusinerna! Vi hade en heldag på Liseberg - vi var inte hemma förrän efter 22 på kvällen. 
 
Flume Ride med kusinerna och faster Anki!
 
Läskande med Slush
 
Ombord på Ostindienfararen - nu vill vi hem!
 
Efter tre nätter drabbades barnen av svår hemlängtan så vi körde i ett sträck hem. De tre sista dagarna av ledigheten fick de sen göra "vad de ville" - superskönt för alla inblandade. Vi vuxna gjorde sånt som vi behöver göra i hemmet och barnen såg tv, film, slappade, lekte, såg mer film, tv, surfplatta m.m. Alla nöjda!
 
Frejas favoritsysselsättning - om hon själv får välja
 
Nu blir det tre dagar fritis och sen börjar de FÖRSTA KLASS på måndag!
 
 
 

Redan augusti!

Det går fort när man har roligt.....  nu har vi orgie i kusiner. Kusinerna är här i nästan två veckor och sen ska vi till Göteborg några dagar och hälsa på. Här kommer lite bilder på vad vi gjort på senare tid:
 
Vi skulle på sagovandring och visning av Hildasholm, men av olika orsaker blev det inte bra... (arrangörsmässigt). Vi gick på lite promenad vid kyrkuddarna istället och passade på att ta ett glasstopp.
 
Vi har såklart badat.
 
Utflykt till Tällberg
 
Och så sprang vi sjugareloppet. 1km långt och alla fick medalj!
 

RSS 2.0