En vecka i Thailand

Nu har vi varit på resande fot i en vecka och lämnar Thailand för Kambodja.

Efter en lång resa (2h tåg, 11h flyg, 2h taxi, 30 min färja plus alla väntetider) så kom vi äntligen fram till ön Koh Samet.

 
Vi bodde tre nätter på Samed Villa, 50m till stranden. Värmen tar hårt på barnen som inte orkar göra så mycket mer än att bada, vilket är jobbigt det med i höga vågor, och äta glass. Vi gick några korta promenader till grannstränder, men annars finns det ju inte så mycket mer att göra på ön.
 
 

Efter detta tillbringade vi tre nätter i Mae Phim, en liten sömning by på fastlandet. Vi hyrde en saleng, en slags motorcykel med sidovagn som rymmer hela familjen och puttrade runt lite i omgivningen. Sen blev det mycket bad förstås, både i hav och i pool. Två nätter på Mae Pim Guesthouse och en natt på Mae Phim Resort.
Sista natten i Thailand tillbingades i Chantaburi, därifrån gick bussen till kambodjanska gränsen.

 
 
Barnen tycker det är både jobbigt och kul att resa. Vissa dagar går bättre än andra. När de blir trötta längtar de hem, mest till diverse gosedjur de har hemma. Värmen är jobbig som sagt, och maten är lite si och så. Men man blir inte så hungrig när det är så varmt heller. Fried rice, vårrullar, ibland nån nudelrätt slinker väl ner mellan glassarna.

Freja råkade ut för en badolycka andra dagen med sprucken läpp till följd, och Embla hade feber en och halv dag - annars är vi än så länge friska.


Packning och utrustning inför långresa

 
Det här har vi med oss:
 
Vi packar i ryggsäckar; de vuxna har en vanlig backpackerrygga (Trekmates) från Stadium (65L) och en kombinerad ryggsäck/rullväska från Eagle Creek Doubleback 26 (57L). Barnen har varsin Jack Wolfskin Berkley S ryggsäck (23L)
 
Kamera: Nikon Coolpix AW130 - stöt- och vattentålig kompaktkamera
 
4 Simglasögon, 2 cyklop, 2 snorklar, 2 par armpuffar, 2 små lätta pannlampor med LED-lampor.
1 Dator, 3 mobiltelefoner +laddare till allt detta. Bankdosa. Kreditkort.
Pass + fotokopior
Visum till Vietnam
Passfoton för de visum som söks på plats (Laos, Kambodja)
Servicekort (reseförsäkring)
Uppblåsbara nackkuddar, Ear
Kortlek
Tvättmedel
ID-armband
Pysselböcker, ritpapper, pennor
  
Reseapotek innehållande Resorb, alvedon, plåster, hydrocortisonsalva, solkräm SPF50, nagelklippare, myggmedel, åksjuketuggummi
  
Sedvanlig packing av kläder, underkläder, badkläder, UV-dräkter till barnen, skor (jympadojjor och crocs/sandaler), personliga hygienartiklar etc.
Vi packar lätt, tvättar efter vägen och slänger/köper nytt vid behov. 
 
Gosedjur: Kanna följer med, Snutte tror jag stannar hemma. Freja tar med ett örngott :-)
 
4 dagar kvar!
 
 

Snöfattigt igen, och spruta nummer två

Det har blivit blidväder igen så skidbacken är stängd och skridskoisen liknar mer en swimmingpool.
Vi har därför fått roa oss i shoppingcentret och på Framtidsmuseet.
 
Den där bubblan alltså...
Embla gissar föremål genom att känna
 Söndag morgon bjöd sen på lite kyla så det gick faktiskt att åka skridskor. Planen var välbesökt och flera skolkompisar var där.
 
Pappas gamla skridsko i förgrunden
 
Vi har tagit den andra vaccinationssprutan och firade med en fika på stan. Den tredje och sista ska tas inom ett halvår för att vi ska vara skyddade i 25 år. Men nu är vi resklara! 13 dagar kvar!
 
 

RSS 2.0