MY ID

 
En sak som kan vara bra att ha på resor - och på många andra ställen med mycket folk/ny miljö med för den delen - är armband med kontaktuppgifter, ifall att barnen kommer bort.
 
De här är i silikon med våra mobilnummer ingraverade på insidan. Tål värme, kyla och bad och ramlar inte av.
 
 

Vi planerar en resa!

 
Under hösten har vi planerat för en resa vi kommer att göra nu under två månader, februari-april. Vi tar ut våra återstående föräldrardagar och sticker till Asien!
Planerad resrutt: Thailand - Kambodja - Vietnam - ev Laos - Thailand.
Vi har köpt 4 enkelbiljetter till Bangkok.
Nu håller vi på med visumansökningar, vaccinationer, reseförsäkringar och faktainsamling. 
 
Freja har tagit sin första spruta
 
 Vi flyger som sagt till Bangkok och planen är att direkt ta en buss/färja till Koh Samet och Ban Phe-området där vi tänkt bo en vecka till tio dagar för att acklimatisera oss till värmen och få en positiv start på resan med mycket bad och ett (förhoppningsvis) trivsamt boende.
 
Vi kommer sen att ta oss till Kambodja: Angkor Wat är givet, det blir att vara några dagar i Siem Reap. Phnom Penh ska besökas och eventuellt Battambang och den lilla orten Kep.
 
Platser i Vietnam blir kankse Phu Quoc, Ho Chi Minh City (Saigon), Hoi An, kanske Hanoi och Halong Bay.
 
Eventuellt behöver vi korsa Laos för att ta oss tillbaka till Thailand och där blir det i så fall ett besök i Luang Prabang.
 
Från Laos kanske vi tar oss till Chiang mai och därifrån ner till Bangkok. Eller så flyger vi direkt från Vietnam till Thailand, betar av Chiang Mai och avslutar i så fall resan på tex Koh Lanta och Bangkok.
  
En månad kvar till avresa!
 

7-årskalas

 
Deras första riktiga kalas! Fem små kompisar var inbjudna; 4 från skolan och en jämnårig granne.
Som tur är har vi en stor källare som vi röjt upp i så att de kunde hålla till därnere med sina högljudda lekar. Där har de en koja, vi hade disco med kul belysning och en stor plan för innebandy eller "allmänt springa runt".
 
Bordet är dukat!
 
 Massor av fina presenter!
 
Vi bjöd på popcorntårta, kladdkaka, morotskaka, småkakor, frukt och saft.
 
TIll allas stora förtjusning hade jag hyrt in en TROLLKARL som roade barnen i en halvtimme.
Stor succé!
 
Trollbundna barn!
 
Embla värper fram ett ägg!
 
Korttrick
 
Korttrick med trollspö
 
...vi väljer ut ett kort...
 
Trollkarlen signerar det....
 
...han trollar lite, och vips kommer det valda kortet fram men fem storlekar större!
 
För en av ungarna blev tyvärr kalaset inte som hon hade tänkt sig, hon kände sig åsidosatt, igonerad och överkörd. Så är det väl tyvärr när förväntingarna är för högt ställda.
 
I morgon börjar skolan!
 
 

Utomhusdag

Vi har en pulka- och slalombacke med lift, samt en skridskobana med beslysning inom gångavstånd från där vi bor, så av förklarliga skäl blir det ganska mycket utomhusvistelse fast det är vinter. De nappar alltid på förslaget om att gå ut, det är inga soffliggare dessa barn i alla fall, de älskar verkligen att vara ute - och snö och kyla bekommer dem inte. 
Slalomåkning är det absolut bästa Embla vet - det slår allt annat! Tyvärr är det inte mycket snö hittills denna vinter, vi har varit en gång i Romme för "vår" backe är inte öppen ännu.
 
Här är några bilder från pulkabacken idag:
 
Soligt och ca 12 minusgrader.
 
Embla i full fart!
 
Och Freja.
 
 
 

Jullovet 2015/2016

Äntligen jullov! Men ingen snö :-(
 
Vi är lediga ca tre veckor. På den tiden ska vi fira jul, nyår, födelsedag samt försöka både sporta och vila. 
Vi börjar med julen: Julaftonen tillbringade vi hemma tillsammans med mormor, morfar, Spidde och Elena - precis som vi gjort varje jul. Barnen tror ju inte på tomten längre tyvärr men ville ändå att pappa skulle vara tomte och dela ut paket. Så fick det väl bli då.
 
 
På juldagen åkte vi till farmor och farfar för där var ju Ofelia och Miranda med föräldrar, plus farbror Lille och en av storkusinerna; Julia. Vi har inte träffat småkusinerna sen i somras så det var en efterlängtad träff!
På annandagen kom sen hela konkarongen hit och leken fortsatte.
 
Mellandagarna spendareds mest i affärer och hemma. Nyåret firade vi sen hemma - grannarna var också hemma så vi möttes upp på gatan vid 22-tiden och drack lite bubbel, smällde lite raketer och babblade - allt medan barnen lekte. Vi var faktikst uppe allihopa till tolvslaget!
 
Efterrätt - chokladfondue!
 
Äntligen snö!
 
Det blev äntligen kallt och yttepyttesnö vilket gjorde att vi har kunnat åka lite skridskor och pulka i alla fall. Skidor i "vår" slalombacke är bara att glömma men vi åkte till Romme Alpin en dag för att de skulle få åka.
 
Skridskor för första gången på säsongen
 
 Romme Alpin bjöd på konstsnö
 
7-årsdagen firades tillsammans med mormor, morfar, farmor, farfar, Spidde och Elena. Nästa helg har de bjudit in några klasskompisar på kalas!
 
7 ljus ska blåsas ut
 
 

RSS 2.0