Leksand Sommarland

Bergodalbana, modell mindre
 
Jag har köpt billiga biljetter via jobbet till Leksand Sommarland, och tidigare i veckan var det dags att nyttja dem! Vi prickade in en solig och varm dag - vilket vi inte var ensamma om att göra. Det var en kilometerlång bilkö bara till parkeringen, låååång kö till vattenrutschkanorna och överfullt i bassängerna. Det gjorde det lite läskigt, vi var tvugna att hålla stenkoll på barnen så de inte skulle försvinna i vattnet nånstans.  Parken är stor dock så det var bara just vid badaktiviteterna som det kändes trångt - till övriga aktiviteter upplevde vi det inte som fullt.
Hela dagen gick åt och det var två nöjda barn som somnade i bilen på väg hem!
 
Vi testade badet, hinderbana, höghöjdsbanan, hoppborgar, lilla bergochdalbanan, hoppkuddar, guldvaskning, klappa getter med mera.
 
Köar till rutschkanan
 
Hinderbanan är rolig!
 
Freja svingar sig över

Mobilt bredband

 
Som Buzzador fick jag testa mobilt bredband under två sommarmånader. Abbonemanget Hallon Bredband Stor kommer från Hallon och normalpris är 149:- per månad för 20 GB. Det har varit super att ha i princip obegränsat med "Gig", speciellt nu på sommaren när man är ute mycket med barnen (spela spel på restauranger och vid andra väntetider) och så har vi kunnat spela Pokemon Go utan att tänka på att surfen ska ta slut.
 
 
 

Fler utflyktsmål i närområdet.

Rofyllt i Frostbrunnsdalen
 
Frostbrunnsdalen - ett naturreservat i Borlänge med raviner att klättra i, naturliga källor och ett fantastiskt fik med hembakat bröd.
 
Säterdalen - också ett återkommande semesternöje. Vi brukar vara här på tisdagar för då är det loppis under dagen och finbilsutställning till kvällen. Här finns också en fäbod med djur att klappa, hinderbana, en bäck att plaska i, lekparker och roliga slänter/raviner att klättra i. Man kan lätt tillbringa en hel dag här.
 
Freja klappar illaluktande får
 
Soliga torsda'n i Leksand. Eller vänta nu - Roliga torsda'n har de visst döpt om det till. Vi strosade runt i centrum, lunchade på Gårdscafét och avslutade på Hildasholm där vi prickade in en teaterföreställning för barn.
 
Embla i en av de vackra trädgårdarna på Hildasholm
 
Vi prickade in Barnteaterveckan på Hildasholm
 

Sommarlovsaktiviteter på hemmaplan

 
Vi tillbringar våra dagar dels hemma framför tv:n och dels ute på diverse enklare aktiviteter. Vädret är sådär, så det blir inte mycket bad och sånt.
 
Ett axplock av vad vi hunnit med hittills:
Strutsfarmen - varje år blir det minst ett besök på farmen. Här kan man se strutsar, åka trampbil, klättra, studsa, leka samt såklart äta glass, strutsburgare och mycket annat gott.
 
Trampbil på strutsfarmen
  
Promenad runt älven. En fem kilometersslinga i naturskön miljö kan ta en halv dag.
 
Freja tar en rast på långpromenaden runt älven
 
Pokemon Go - jodå, vi spelar också.....
 
 
Embla jagar Pokemons!

Klossfestival, korvstock och annat festligt

Legohav!
 
En dag tog vi tåget till Örebro för att gå på Klossfestivalen - ett jippo som handlar om LEGO. Detta var ett slags substitut för Legoland, som är Emblas största önskeresmål just nu. 
Vi frossade i Lego, badade i Legohav, tittade på fantastiska byggen och shoppade loss i butiken. Mycket trevligt arrangemang!
 
Emblas favoritfigur - brandmannen!
 
Otroliga byggen!
 
På kvällen var det fest här då pappan hade några jobbarkompisar på besök. På lördagen var det dags för partaj igen - nu Korvstock som egentligen är för vuxna, men ibland är det barn med. Mamman gick all in medan pappan tog hand om - och hem - barnen i vettig tid.
 
Freja, Grim och Embla äter korv
 
På söndagen fick vi sen långväga besök så hela den här helgen har det varit fullt upp. Puh.
  
 

Lediga dagar

Förra veckan tog vi en dagsutflykt till Örebro. Mamman jobbade och pappan och barnen besökte slottet, Wadköping och så gick de lite på stan.
 
På Örebro slott träffade de Gustav Wasa!
 
En solig och varm dag hade de en skolkompis här som de lekte och badade med. 
 
En dag med sämre väder tillbringades på Framtidsmuseet och den nyöppnade elbilsparken där de fick ta körkort.
 
Embla kommer här
 
Och här kommer Freja
 

Midsommar 2016

Nu har barnen sommarlov! 
 
Kusinerna poserar på Clas Ohlson i Insjön
 
Vi tillbringade midsommarhelgen i Bodlindor med stora delar av tjocka släkten på faderns sida.Kusinerna Ofelia och Miranda var där så de fyra barnen lekte oavbrutet i två dygn, utan tjafs. Vädret var verkligen på vår sida så barnen kunde vara ute hela tiden. De intog lekstugan och trädgården där de höll till varje ledig minut - skönt!
 
Midsommaraftonen bestod av lek, smörgåstårta och majstångsresning i Leksboda.
 
Farmors smörgåstårtor räckte hela helgen.
 
Nu ska stången upp (Leksboda)
 
Midsommardagen är ju vår bys firardag, så hela eftermiddagen gick åt till förberedelser, stångresning, ringdans, fika, tipspromenad och sångnummer. Sen avslutade vi med att grilla hamburgare.
 
Fyra små kullor
 
Åhhh - hej! (Bodlindor)
 
Barnen sjöng Idas sommarvisa, Rasmus och Anki hjälpte till

RSS 2.0