Emblas dag

När man är tvilling är man sällan själv, man blir oftast ihopklumpad med sin tvilling - på gott och ont! Födelsedagar till exempel, man delar alltid den stora dagen med sitt syskon, man får ofta likadana presenter och sällan något eget. Det blir extra likriktat när man dessutom är av samma kön.
 
Embla ville gärna ha en egen dag, då bara hon får bestämma så sagt och gjort, en söndag fick bli Emblas dag.
 
 Söndagsfrukosten är serverad
 
Hon bestämde frukost, lunch och middag:
  • Smoothie, skivad banan och smörgåsar
  • Pannkaka
  • Enchiladas
Hon ville åka till Kupolen utan Freja, bara med mamma, och titta på grejer, åka rulltrappa och hiss :-). Hon ville gärna köpa ett sällskapsspel så vi köpte ett Den försvunna diamanten och ett UNO-kortspel. Lite kläder köpte vi också när vi ändå var där.
Hon ville spela fotboll med pappa så han fick ställa upp på det. Sen var det sedvanlig bestämmanderätt vid filmtittande, tv-spelande och så. Dagen blev ganska kort eftersom vi tog en rejäl sovmorgon att börja med.
 
Spelkväll på Emblas dag.

Vardagen

Dagarna går. Veckodagarna ser ganska lika ut: skola måndag till fredag, gympa på fredagar så man får inte glömma jympapåsen. Läsläxa varje kväll.
På tisdagar är det ridning för Embla. Hon gör stora framsteg och kan numer trava själv, hon kan till och med rida lätt.
 
Embla och Bill (eller är det Bolle?)
 
Helgerna är antingen helt fullspäckade eller helt tomma. De senaste helgerna har det varit nåt hela tiden, man längtar till en helt tom, obokad helg.
 
Freja har fattat tycke för en vedpinne.
 
En helg hade vi fullt hus här, hela pappans släkt var nämligen bjudna på bröllop här i staden - en kusin skulle gifta sig. Vi var 14 personer här i huset. Storkusinerna Fanny och Julia var barnvakter och våra barn plus småkusinerna Ofelia och Miranda. Alla vuxna var på bröllopet. Tyvärr missade jag helt att ta några kort under helgen - förutom detta med allihopa på (utom jag då, som tar kortet)
 
Jonessläkten!
 
Helgen efter var det dags för fest igen - nu 3x50-årskalas. Det var ju heller inte barnvänligt så nu fick mormor och morfar komma hit och barnvakta medan vi var och förlustade oss. 
 Inga kort tagna här heller.... det får bli skärpning på den fronten!
 
 

En vecka på spanska solkusten

Vi har tagit en paus i Spanien! 7 vuxna och 5 barn hyrde en villa i La Cala de Mijas där vi förlustade oss i en vecka. Flyg med Ryan Air, Västerås-Malaga.
Här är lite av vad vi gjort under veckan:
 
 Kärt återbesök - Ätit friterad småfisk på Restaurante Arroyo
 
Hängt vid poolen i villan
 
 
 Besökt katedralen i Malaga
 
Bestigit och kollat utsikten från Alcazaba i Malaga
 
 Letat snäckor på stranden i La Cala
 
 Kollat in båtarna i Port Banus - här glasspaus
 Freja har spexat
 
 Hela gänget säger skål!

RSS 2.0