Semesterresa - Rumänien och Italien, del 3

 
Sista delen av resan: Rom!
 
Såklart måste man besöka Rom när man är i Italien! Jag har varit där förut men för de tre andra var det första gången. I Rom finns ju så mycket att se. Det är ett "photo moment" var man än vänder näsan.
 
Hettan var obeskrivlig när vi anlände med tåget från Neapel. Vi bodde tre nätter på ett superfint B&B alldeles intill Colosseum - Locanda Colosseo.
Första dagen, som bara var en eftermiddag, hann vi med Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona och Spanska trappan. 
 
Fontana di Trevi
 
Pantheon från utsidan
 
..och från insidan
 
Embla fyller vattenflaskan från fontänen vid foten av spanska trappan.
 
Dag två i Rom började tidigt med Colosseum. Biljettkassan öppnar 08:30 och vi var där redan 08:00 för att slippa köa i timmar för att komma in. Det var ett smart drag då vi kom in snabbt och slapp såväl kö i solgass som  trängsel där inne. 
 
Inne på Colosseum
 
Efter Colosseum var det Forum Romanums tur. Det är ju ett stort område så det känns aldrig trångt - men oj, vad hett det var! Som tur är finns det drickbart vatten överallt i Rom, även inne på Forum där man kan svalka pannan samt fylla på sin vattenflaska. Barnen hittade också en vattenspridare som de sprang igenom för att svalka sig.
 
Rast
 
Forum Romanum
 
Forum Romanum
 
Efter en stunds eftermiddagsvila på rummet chansade vi på att åka ut till Vatikanen för att se hur köerna till Peterskyrkan såg ut. Vi kom dit ett par timmar innan stängning och bedömde att kötiden var runt halvtimmen så vi väntade tålmodigt och kom så in i världens största kyrka.
 
Inne i Peterskyrkan
 
Och på väg därifrån.
 
På den tredje dagen promerade vi runt mest bara - över floden till Trastevere, upp till centro storico via Campo de Fiori med sin frukt- och grönsaksmarknad.
 
Prima grönsaker!
 
 Det blev långa och heta dagar i Rom, barnen var så duktiga och knatade på hela tiden. Räddningen var vattnet och fontänerna som fanns överallt, plus utbudet av sevärdheter såklart. Det finns nåt att se i varje gathörn - även för barn. 
 
Ciao Roma! Arrivederci!
 
Nu väntar en köksrenovering där hemma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0