Höstresa till Spanien

 
Många resor blir det..... vi åkte precis som förra året med några kompisar till Spanien. Denna gång till Alicante, Costa Blanca där vi hyrde ett stooort hus nära Cabo Roig.
 
Entrén till huset. 
 
 Huset var enormt och låg på en 6000kvm stor tomt. Här fanns gott om utrymme för barn att leka på även om poolen drog mest förstås. Poolen var även den jättestor, och varm! Inte uppvärmd men av sol och en het sommar så höll den åtminstone 26-27 grader. 
På tomten fanns också ett gigantiskt klätterträd, kaktusträdgård, stenlagd terassodling, löpband, träningscykel och inhängnad tennisbana!
 
Frukost framför klätterträdet
 
Poolen och huset i bakgrunden
 
Freja spexar
 
I vanlig ordning fyllde vi upp kyl, frys och skafferi med massor av mat och dryck och åt sen i princip alla måltider hemma trots att vi var ute på en del utflykter i närområdet. Vi hade ca 4km ner till havet så bil var ett måste. Vi hittade flera trevliga stränder i närheten. Vår favorit blev Cala Capitain - en liten bukt med kristallklart vatten med några rev så man kunde snorkla. Havsvattnet var underbart skönt - 27grader ca. Vi hann med både lugnt vatten med snorkling och höga vågor som barnen älskar.
 
På promenad mellan stränderna vid Cabo Roig
 
En utflykt till La Mata-stranden i Torreveija
 
Vi gjorde också ett återbesök till Los Alcazares där vi var när barnen var 4-5 år nånting. Läs om den resan här och här. Vi tog ett bad i det varma Mar Menor och vandrade längs strandpromenaden men det var dock inte riktigt lika fint som vi mindes det :-)
 
Då (2013) och nu (2017) - Los Alcazares
 
Glasspaus i minigolfandet 

Sensommaraktiviteter

Några event infaller ju sent om sommaren så vi har roat oss på helgerna.
 
 
På Insjödagen åkte vi helikopter för första gången! En upplevelse!
 
 
Sen var det barnens dagsfirande med parad och nöjesfält, vi åkte Twister.
 
 
Bondemarknad och kulturnatta i Leksand och besök på utegymmet vid älvkanten.
 
 
Strutsfarmen fick ett besök.
 
 
Och så är det målgång i Mulleloppet!

RSS 2.0